הנבטת עלי מיקרו (מיקרוגרין) בבית באמצעות מגש הנבטה

עלי מיקרו הם נבטים מפותחים (לא נבטוטים, שעדיין לא צימחו עלים)
ומהווים גרסה צעירה של הצמח הבוגר, אך צפופה הרבה יותר מבחינה
תזונתית. כך למשל צריכה של 50 גרם מיקרו ברוקלי מקבילה לצריכת
נוטריינטים וויטמנים של קילו ברוקולי בוגר .


גידול עלי מיקרו הוא הפרקטיקה האולטימטיבית לגידול לצריכה עצמית של ירקות
בעיר שכן ניתן לייצר ממנו כמויות גדולות במהירות ולמעשה לקצור אחת לשבוע
מחזור גידול חדש )עלי מיקרו נקטפים לרוב 7-10 ימים מיום הזריעה(. למעשה ניתן
להחליף את כל הירק הקנוי שלנו במיקרו גרין
קל וזול מאוד לגדל עלי מיקרו לאורך כל עונות השנה, הם אינם
דורשים דשנים וקוטלי מזיקים ולמעשה מהווים את הסופר פוד
האולטימטיבי בצורת מיצוי מזוקק וטעים של הירקות המוכרים לנו.

הנחיות להנבטה מוצלחת

  • ´השרייה במים למספר שעות עד לילה שלם
  • ´זריעה על מצע מתאים בצפיפות גדולה הרבה יותר בהשוואה להנבטה לצורך שתילה
  • ´כיסוי הזרעים ליומיים עד לתחילת הנביטה ויציאת הנצרון
  • ´זריעה על מצע מתאים בצפיפות גדולה הרבה יותר בהשוואה להנבטה לצורך שתילה
  • ´כיסוי הזרעים ליומיים עד לתחילת הנביטה ויציאת הנצרון
  • ´חשיפה הדרגתית לאור שמש או תאורה מלאכותית לשלושה עד שבעה ימים
  • ´יש לדאוג לסביבה מאווררת ולחה לאורך כל התהליך
  • ´אין להציף את הנבטים
דילוג לתוכן